ଭୁବନେଶ୍ୱର;ବ୍ୟସ୍ତବହୁଳ ଜୀବନଶୈଳୀ ଲୋକଙ୍କ ଖାଦ୍ୟ ଅଭ୍ୟାସକୁ ସବୁଠାରୁ ଅଧିକ ପ୍ରଭାବିତ କରିଛି। ସମୟ ଅଭାବରୁ, ଲୋକମାନେ ଏବେ ଘରେ ରୋଷେଇ କରିବା ପରିବର୍ତ୍ତେ ବାହାରୁ ଫ୍ରୋଜେନ୍ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରୁଛନ୍ତି। ଆଜିର ସମୟରେ, ଫ୍ରୋଜେନ୍ ଖାଦ୍ୟ କିଛି ଲୋକଙ୍କ ପସନ୍ଦ ଏବଂ କିଛିଙ୍କ ପାଇଁ ବାଧ୍ୟତାମୂଳକ। କିନ୍ତୁ ଆପଣ କ’ଣ ଜାଣନ୍ତି ଯେ ଫ୍ରୋଜେନ୍ ଖାଦ୍ୟ ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରକୁ କ୍ଷତି ପହଞ୍ଚାଏ? ହାଇଡ୍ରୋଜେନେଟେଡ୍ ପାମ୍ ତେଲ ଖାଇବା ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଖାଦ୍ୟରେ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ, ଯେଉଁଥିରେ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣର ଟ୍ରାନ୍ସ ଫ୍ୟାଟ୍ ଥାଏ। ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଏହି ଖାଦ୍ୟ ସାମଗ୍ରୀରେ ସୋଡିୟମର ପରିମାଣ ବହୁତ ଅଧିକ ଥାଏ, ଯାହା ଯୋଗୁଁ ଶରୀର ଦୁର୍ବଳ ହୋଇପାରେ।
ଗତ କିଛି ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ, ସାରା ବିଶ୍ୱରେ ଫ୍ରୋଜେନ୍ ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରତି କ୍ରେଜ୍ ବହୁତ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି। ଏହି ଖାଦ୍ୟ ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ସବୁଠାରୁ ଅଧିକ ଖାଉଛନ୍ତି। ଏହି ପ୍ରକାରର ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଖାଦ୍ୟ ସଂକ୍ରମଣର ଆଶଙ୍କା ବଢ଼ିଯାଏ। ଆସନ୍ତୁ ଫ୍ରୋଜେନ୍ ଖାଦ୍ୟ ଦ୍ୱାରା ହେଉଥିବା ସମସ୍ତ କ୍ଷତି ବିଷୟରେ ବିସ୍ତାର ଭାବରେ ଜାଣିବା।
ମଧୁମେହ
ଫ୍ରୋଜେନ୍ ଖାଦ୍ୟରେ ଷ୍ଟାର୍ଚ୍ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଏ, ଏହା ଖାଦ୍ୟକୁ ଦୀର୍ଘ ସମୟ ପାଇଁ ସତେଜ ରଖିବା ପାଇଁ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ। ଶରୀରରେ ଷ୍ଟର୍ଚ୍ଚ ପ୍ରବେଶ କରିବା ମାତ୍ରେ ଏହା ଚିନିରେ ପରିଣତ ହୋଇଯାଏ, ଯାହା ଚିନି ସ୍ତରକୁ ବୃଦ୍ଧି କରେ ଏବଂ ମଧୁମେହ ଭଳି ରୋଗ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ଥାଏ।
ଓଜନ ବୃଦ୍ଧି
ଫ୍ରୋଜେନ୍ ଖାଦ୍ୟରେ ଅସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର ଚର୍ବି ଥାଏ ଯାହା ଓଜନ ବୃଦ୍ଧି କରିଥାଏ। ଫ୍ରୋଜେନ୍ ଖାଦ୍ୟରେ ପ୍ରୋଟିନ୍ ଅପେକ୍ଷା ବହୁତ ଅଧିକ କ୍ୟାଲୋରୀ ଥାଏ। ଏହି ପ୍ରକାରର ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ପରେ, ଆମେ ବହୁତ ଶୀଘ୍ର ଭୋକ ଅନୁଭବ କରୁ ଏବଂ ଅତ୍ୟଧିକ ଖାଇବାର ଶିକାର ହୋଇଯାଉ। ଅଧିକ ପରିମାଣର କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ୍ ଯୋଗୁଁ ଓଜନ ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଏ।